Blownie szelet

 

Tepsi mérete: 21x21 cm

Blondie részéhez a hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 100 g fehér csoki
  • 250 g olvasztott vaj
  • 160 g kristálycukor
  • 1 kiskanál vanília aroma

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
  2. A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
  3. A vajat tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília aromát.
  4. A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  5. Szilikonos tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 30-35 percig sütjük.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük.

Brownie részéhez a hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 165 g vaj
  • 150 g étcsoki
  • 120 g liszt
  • 24 g kakaópor
  • ½ kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • pár szem málna (ízlés szerint)

Elkészítése:

  1. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat és csokit a mikróban felolvasztjuk.
  3. A tojásokat, a vajas keveréket és kristálycukrot összekeverjük.
  4. Szilikonos formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk.
  5. Pár szem málnával teszünk a tésztába.
  6. Előmelegített 175°C-os sütőben 28 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
  7. Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.

 

Krém elkészítése:

  • 500 ml tej
  • 4 kiskanál vanília aroma
  • 3 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojássárgájákat, keményítőt, aromát és a kristálycukrot egy habverővel összekeverjük.
  3. A meleg tejet óvatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  4. Addig keverjük, még puding sűrűségű lesz.
  5. Utána hozzáadjuk vajat és egy tálba kiöntjük a krémet.
  6. Folpackkal letakarjuk a tetejét, hogy megakadályozzuk, a bőrösödjön a teteje.
  7. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Összeállítása:

  1. Csokis brownie tetejét lekenjük a krémmel és megszórjuk málnával.
  2. Utána ráhelyezzük a blondie-t és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Egyenletesen felszeleteljük, és a tetejét úgy díszítjük, ahogyan akarjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9915979782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok