Itt a nyár és a jó idő. Így fellapoztam a nagyi receptes könyvét, ami még dédnagymamámé volt. Arra gondoltam elkészítem a nagymamám kedvenc fagyiját a családomnak.
Hozzávalók a fagyihoz:
- 250 g laktóz mentes tej
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- ízlés szerint vanília paszta (vanília aroma)
Elkészítése:
- Egy tálban 50 g tejet és tojássárgájával összekeverjük.
- Egy másik tálban 200 g tejet és a cukrot összekeverjük.
- Külön felforraljuk. A cukros tejes keverékhez adjuk hozzá a tojásos keveréket.
- Egy edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni. Majd a fagyasztóban tesszük.
- 2 órán keresztül 4-szer átkeverjük botmixerrel.
- Egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
Ízlés szerint készíthetünk hozzá gyümölcs öntet.
Tölcsér
Hozzávalók:
- 110 g puha vaj
- 110 g porcukor
- 2 tojásfehérje
- 160 g liszt
Elkészítése:
Először alufóliából készítünk egy kúp alakú testet, azért van szükség ,mert erre fogjuk a tésztát melegen feltekerni. A vajat a porcukorral eldolgozzuk és utána mehet bele a tojásfehérje és a liszt (egynemű,sima tésztát kell kapni).Egy evőkanál adag tésztát adagolunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy kenőkés segítségével elsimítjuk (kör alakú,15 cm átmérőjű és vékony legyen a tészta).Előmelegített sütőben 200°C-on 2 percig sütjük. A tésztát a kúp alakú testre feltekerjük kesztyű segítségével. A tölcsért egy percig hagyjuk a formán utána szedjük le róla.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.