Március 15-én 1848-as szabadságharcot ünnepeljük. Ennek alkalmából készült el ez a recept. Ez a recept glutén, laktóz mentes sütemény.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 120 g kókuszvirág cukor
- 20 g kakaópor
- 60 g mogyoró
- 140 g rizsliszt
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra(légkeveréses). Először a mogyorót zacskóba tesszük és a húsklopfolóval ütögetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájára és fehérjére. A tojássárgáját és a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a fahéjat,a lisztet ,a sót. Végül a kakaóport beleszitáljuk és a mogyorót hozzáadjuk A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük a tojásos keverékhez.. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük. Tűpróbával ellenőrizzük a süteményt.
Elkészítése idő: 45 perc
Sütési idő: 15- 19 perc
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.