Gondoltam nagyon sokat, hogy ezen a héten mit süssek a családnak. Ezen a héten nagyon hideg tél volt és egy meleg bögre kakaó vagy tea mellé, valamilyen kekszet készítenék a családomnak. Mivel a tea jól illik a gyömbéres kekszhez . Köztudott h a gyömbérnek vannak jótékony hatásai, mit például gazdag A-, C-, E- és B-vitaminokban, magnéziumban, foszforban, káliumban, vasban és cinkben.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 evőkanál méz
- 1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
- ½ kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 narancshéj reszelve
- ¼ szerecsendió
Először melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra és béleljük egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, gyömbért, fahéjat, narancshéjat,szegfűszeget és a szerecsendiót. Adjuk hozzá a vajat és keverjük el egy villa segítségével., majd végül adjuk hozzá a mézet és gyúrjuk össze a tésztát. Formázzuk golyókat a tésztából 2-3 cm átmérőjű legyen és kb. 1 cm vastag korongokra lapítsuk szét őket. Tegyük be az előmelegített sütőbe és kb.6-7 perc alatt készre sül és várjuk meg még kihűl a keksz.
Az eredeti receptet itt találhatjátok meg: https://tv2.hu/gasztro/215342_gyomberes-keksz.html
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.