Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
A krémhez a hozzávalók:
- 1 dl laktóz mentes tejszín
- 200 g étcsokoládé
+ 2 dl laktóz mentes tejszín
Díszítéshez: darált mandula
A tészta elkészítése:
- A tojás ketté választjuk
- A tojássárgáját 1/3 kristálycukorral addig keverjük habverővel ,amíg a cukor el nem keveredik benne
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel a 2/3 kristálycukorral
- Egy habkártyányi fehérjét a tojássárgájával elkeverünk és utána az összes tojássárgáját hozzá adjuk a fehérjéhez fakanál segítségével , úgy hogy a hab ne törjön össze.
- Márványosra keverjük és hozzászitáljuk a lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített 180 °C –os sütőben enyhén gőzös térben készre sütjük
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- A piskóta tetejét lelisztezzük és a sütőlemezt, ezután átfordítjuk a piskótát és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Ganache: A tejszínt felforraljuk, és a csokit beletesszük., addig keverjük amíg a csoki elolvad .
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük majd óvatosan hozzá forgatjuk a csoki ganache-t .
A kihűlt piskótára helyezzük a krémet, amit egyenletesen elkenünk és feltekerjük a piskóta tekercset. A maradék krémmel pedig bevonjuk a tekercset. Darált mandulával díszítjük.(lehet kókuszreszelék is)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.