A kuglófot bármikor elkészíthetjük akár karácsonykor vagy húsvétkor. Nagyon finom és nagyon könnyen elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g finomliszt
- 22 g élesztő
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 80 g porcukor
- 60 g olvasztott vaj
- 2,8 dl tej
- 1 csipet só
- 100 g mandula
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- Egy tálban az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a meleg tejet, az élesztőt és porcukrot összekeverjük és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
- A lisztet. a sót és a vaníliás cukrot összekeverjük.
- Miután az élesztő felfutott hozzá adjuk a tejes keveréket a liszthez. Gyúrjuk össze a tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától.
- Majd vágjuk két egyenlő részre, az egyik tésztába gyúrjuk bele a darált mandulát a másik tésztába, pedig a kakaóport. Hagyjuk a tésztát 1 óráig keleszteni.
- A kelesztés után sodorjuk a tésztákból rudakat és csavarjuk össze a tésztákat.
- majd tegyük a kivajazott és kilisztezett kuglóf formában. Takarjuk le egy konyharuhával és kelesztjük még 1 óráig .
- Előmelegített sütőben 200°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Különböző módokon díszíthetjük, például csokival leönthetjük és szórhatjuk magvakkal. Én csokival öntöttem le és megszórtam darát mandulával.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr611754241
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.