Meggyes-áfonyás muffin
Ezt a muffin egy kávézóban eltöltött nap adta az öletett, ami nagyon finom volt. De a muffin teszttúrájából hiányzott valami. Így született meg a én házi készítésű muffinom.
Hozzávalók amik szükségesek hozzá:
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- ½ bögre cukor
- ¾ bögre olaj
- 100 g aszalt áfonya
- 100 g étcsokoládé
- 3 evőkanál meggy lekvár
Elkészítése:
- A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd a száraz összetevőket is hozzáadjuk.
- A folyékony alapanyagokat száraz összetevőket csomó mentese keverjük .
- utána jöhet az aszalt áfonya és a meggy lekvár a tésztához keverjük
- A csokoládét késsel darabokra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához
- muffin formába önjük
- előmelegített sütőben 150°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük
Nehézségi szint : könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő :20-25 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr178880188
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.