Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 60 g vaj
- 4 ek. kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 1 csomag instant élesztő
- 1 db tojássárgája
Hozzávalók mángoldos réteghez:
- 114 g mángold
- 1 ek. vaj
- 2 ek. víz
- 6 ek. liszt
Lekenéshez: 15 g vaj
Elkészítése:
- A mángoldot vajon lepirítjuk egy edényben. Botmixerrel a mángoldot pürésítjük és hozzáadjuk a vizet. Hagyjuk kihűlni a mángold pürét.
- A meleg tejet, 1 ek. cukorral és az élesztővel összekeverjük. Hagyjuk 10 percig. hogy az élesztő felfusson.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót és a lisztet és a dagasztó üstben összekeverjük.
- Legvégén a felfutatott élesztőt, a tojássárgáját és a vajat is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- A tésztát kettéválasztjuk. Az egyik tésztarészt összegyúrjuk mángold pürével.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
- Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- A világosabb tésztára helyezzük rá a mángoldos tésztát és feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt formába tesszük a kalácsot.
- Újabb 1 órán át lefedve kelesztjük meleg helyen.
- A kalácsot lekenjük olvasztott vajjal.
- Előmelegített 165°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8817992734
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.