Hozzávalók a tésztához:
- 2 ek. méz
- 150 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 400 g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek. kakaópor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2 ek. víz
A krémhez:
- 5 ek. méz
- 250 g mascarpone
- 1 csomag expressz zselatin
- 250 g habtejszín
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
- A vajat, a mézet és cukrot felmelegítjük egy lábasban, míg a cukor el nem olvad benne.
- Ha kihűlt a keverék akkor a száraz anyagokhoz adjuk, végül a tojást is hozzátesszük.
- A tésztát összegyúrjuk és 2 db részre osztjuk.
- Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk (20x30 cm-esre) és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a mézet.
- Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik tészta lapot.
- A krémet egyenletesen elkenjük a tésztán.
- Ráhelyezzük a tészta másik felét.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a tejszeletet.
- Másnap eltávolítjuk a keretet és egyenlő szeletekre vágjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3917965420
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.