Hozzávalók körtés réteghez:
- 5 db körte
- 150 g kristálycukor
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g liszt
- 2 dl görög joghurt
- 1,5 dl olaj
- 2 db tojás
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 2 kk. vanília aroma
- 100 g kristálycukor
- 2 kk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítése:
- A körtéket félbe vágjuk. A szilvákat beízesítjük a fahéjjal.
- A cukrot elkezdjük karamellizálni.
- A 20 cm szilikonos tortaforma aljára öntjük a karamellt és ráhelyezzük a körtéket.
- A lisztet, a sütőport, a sót és fűszereket egy tálban összekeverjük.
- A tojást a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk az olajat és a joghurtot.
- Végül a tojásos-keverékhez adjuk a száraz anyagokat.
- Végül a körték tetejére helyezzük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeverés nélkül) és 30-40percig sütjük. Még melegen egy tálra borítjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1717962946
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.