Hozzávalók:
- 700 g szeder
- 1 db meggybefőtt
- 7 ek. kristálycukor
- 8 db szegfűszeg
- 1 kk. fahéj
- 1 db citrom leve
- 2 l víz
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 db szilva
- 2 db alma
Elkészítése:
- Egy fazékba tesszük a gyümölcsöket, felöntjük hideg vízzel, beletesszük a citrom levét, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk.
- Közben a tejet és a pudingot simára keverjük. Amint felforrt a leves, a 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk a pudingos keverékben, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük.
- Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzzük.
- Az elkészült gyümölcslevest hidegen tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7917925761
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.