Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 2 db tojássárgája
- 500 ml tej
- 3 kk. vanília aroma
- 75 g kristálycukor
- 2 db tojásfehérje
- 40 g kristálycukor
A tetejére:
- 150 g fehércsoki (pár csepp kék ételfesték)
- 40 g fehércsoki (pár csepp sárga ételfesték)
Elkészítése:
- Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és kettévágjuk a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megszurkáljuk villával tésztát.
- A tészta mérete: 20x30 cm (2 db)
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses nélkül) 15-18 perc alatt készre sütjük.
- A 75 g kristálycukrot, a pudingport, a tojássárgáját egy kevéske tejjel csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a pudingos keveréket.
- Puding sűrűségre főzzük.
- Fóliával lefedjük a puding tetejét, hogy ne bőrösödjön meg.
- A tojásfehérjét a 40 g cukorral habbá verjük és hozzáforgatjuk a kihűlt pudingot.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a tészta alapot
- A tésztalap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük rajta.
- A fehércsokit mikróban felolvasztjuk és pár csepp kék ételfestéket adunk hozzá.
- A másik tészta lapot a fehércsokival, ami már kék, egyenletesen elkenjük.
- Forró vizes késsel 12 db egyenlő részre vágjuk.
- A másik fehércsokit mikróban felolvasztjuk és pár csepp sárga ételfestéket adunk hozzá.
- Habzsákba töltjük az olvadt csokit és evvel spineljük a sütik tetejét.
- Ráhelyezzük a krémes felére a tetejüket és lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben.
- Másnak szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4417793445
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.