Hozzávalók a tésztához:
- 350 g liszt
- 130 g tej
- 15 g élesztő
- 60 g kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 60 g vaj
- 5 g só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g kristálycukor
- 50 g kakaópor
Lekenéshez: 30 g vaj
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrot, a sót egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a meleg tejet, az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- A cukrot és a kakaóport összekeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rákenjük a tölteléket.
- Feltekerjük a tésztát és 2 ujjnyi vastagúra vágjuk a csigákat és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Majd lefedve meleg helyen 30 percig kelesztjük a csigákat.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5617091150
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.