Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 3 tk. só
- 125 g vaj
- 12 g élesztő
- 25 g tej
- 70 g görög joghurt
Elkészítés:
- A langyos tejben az élesztőt felfutatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sóval majd elmorzsoljuk benne a vajat.
- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és joghurtot végül tésztát gyúrunk belőle.
- Lefóliázzuk a tésztát és 30 percre a hűtőben tesszük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és 4,5 átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
- Ez lesz a malac feje. Az orrát 2 cm átmérőjű sima szélű szaggatóval kiszaggatjuk.
- A fülekhez egy fejet kettévágjuk aztán megint félbe, így kapunk négy fület egy körből.
- A malacfejet lekenjük egész tojással és fej tetejére ráhelyezzük a füleket. Utána ráhelyezzük az orrot is.
- A malac szeme két egész bors lesz.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9416799152
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.