Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 10 g instant élesztő
- 10 g só
- 150 g vaj
- 250 g tej
- 55 g darált mandula
- 100 g vörösáfonya
- 100 g aszalt datolya
- 100 g aszalt sárgabarack
- 2 kk. fahéj
- 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
- A kimért cukorból 2 kiskanál kivesszük és a meleg tejjel elkeverjük. Felfuttatjuk benne a száraz élesztőt.(kb. 15 percig)
- A lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a fűszereket, a mandulát, a cukrot, hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és géppel kidolgozzuk a tésztát.
- 1 óráig meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A tésztát ketté osztjuk és kinyújtjuk. A videóban látható módon megformázzuk.
- Előmelegített 190°C-os sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7216776362
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.