Hozzávalók:
- 640 g birsalma
- 1 db citrom leve
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. kardamom
- 5 db szegfűszeg
- 300 g kristálycukor
Elkészítése:
- A birsalmák magházat eltávolítjuk. A héjára szükségünk van, mert sok pektint tartalmaz.
- A birsalmákat felkockázzuk és vizet adunk hozzá. Annyi vizet, ami ellepi, Hozzáadjuk a fűszereket és a citrom levét.
- 30 percig főzzük az almákat, amíg puha nem lesz minden darabja.
- Leszűrjük a vizet és botmixerrel pürésítjük az almákat.
- Visszatesszük a tűzre a leszűrt levet, hozzáadjuk a cukrot és a birs héját, még 15 percig főzzük. Ezután leszűrjük és a leszűrt lébe keverjük az almapürét, addig főzzük míg besűrűsödik.
- Szilikonos formába öntjük a birs pürét és hűvös helyen 3-5 napot hagyjuk, míg megköt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr216755376
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.