Hozzávalók:
- 2 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 3 kk. vanília aroma
- 30 g vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- csipet só
- 500 g tehéntúró
Hozzávalók a szeder részhez:
- 400 g szeder
- 100 g kristálycukor
- 3 szál menta
- 5 ek. citromlé
Elkészítése:
- A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük és hozzáadunk 3 evőkanál tejet, az aromát és a pudingport.
- Tejet és a sót felforraljuk és utána hozzáadjuk a tojásos keveréket.
- Addig keverjük, még be nem sűrűsödik, mint a puding.
- A túrót botmixerrrel áttörjük.
- A kihűlt alapot hozzáadjuk a túróhoz és elkeverjük habverő segítségével.
- Ha nem szeretnétek, hogy darabos legyen a túró, akkor át kell dolgozni a botmixerrel, amíg selymes állagú nem lesz.
- Először még egy kicsit híg a krém, de az a hűtőben megszilárdul.
- A krémtúrót poharakba adagoljuk és lefóliázva a hűtőbe tesszük.
- A szedret botmixerrel áttörjük, majd átszűrjük.
- Felfőzzük a cukorral, a mentával és a citromlével.
- Kihűtjük, és krémtúró tetejére tesszük.
- Tetszés szerint dekorálhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5616693604
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.