Hozzávalók:
- 50 g mascarpone
- 65 g tej
- 50 g vaj
- 4 tojássárgája
- 30 g liszt
- 30 g keményítő
- 4 tojásfehérje
- 65 g kristálycukor
- 5 kk. vanília aroma
Elkészítése:
- A mascarponét, a vajat és a tejet feltesszük melegíteni.
- Hozzáadjuk a tojássárgájához a mascarponés keveréket és a vanília a romát.
- Utána hozzászitáljuk a lisztet és a keményítőt.
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
- Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a masszát.
- Egy tepsibe tesszük a formát és az aljára 0.5 liter forró vizet öntünk.
- Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 25 percig sütjük.
- Levesszük a hőmérsékletet és 140°C-os sütőben még 55 percig sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3916605778
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.