Hozzávalók a piskótához:
- 2 db tojás
- 2 ek. kristálycukor
- 2 ek. liszt
Hozzávalók a zöld piskótához:
- 2 db tojás
- 2 ek. kristálycukor
- 2 ek. liszt
- 4 ek. tökmagliszt
Hozzávalók a piros piskótához:
- 2 db tojás
- 2 ek. kristálycukor
- 2 ek. liszt
- 1 késhegynyi piros ételesték
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 70 g kristálycukor
- 130 g málna
- 2 ek. citromlé
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen kenőkés segítségével elkentjük a tésztát.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük kb.12 percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.
- Mind a három piskótát ugyanígy készítsük le. Csak annyi különbség, hogy az egyik piskótához piros ételestéket keverünk, a másik piskótához tökmaglisztet keverünk.
- A kihűlt piskótákról leszedjük a sütőpapírt és 7x 10 téglalapokat vágunk a piskótákból.
- A cukorral és citromlével felfőzzük a málnát és kihűtjük.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót
- A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a málnás keveréket
- A krémet sima csöves habzsákba töltjük.
- A krémet kinyomjuk a habzsákból a zöld piskótára, utána fehér piskótára is helyezzünk egy réteget.
- Díszítése tetszés szerint.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr216463174
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.