Szedres pite

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál fahéj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g szeder
  • 20 g étkezési keményítő
  • 40 g kristálycukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál citromlé

+pár szem szeder és szeder lekvár

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a fahéjat és a citrom reszelt héjat és tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
  5. Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.

A töltelék előkészítése:

  1. A szedret áttörjük botmixerrel és utána egy szűrőn keresztül átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek a pite töltelékébe.
  2. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a cukrokat, a fahéjat, citromnak a levét és a vanília aromát.

Összeállítása:

  1. Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
  2. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
  3. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
  4. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
  5. Levesszük róla a rizst és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
  6. Lekenjük szeder lekvárral, ráöntjük a tölteléket és pár szem szederrel kipakoljuk a pitét.
  7. Visszatesszük a sütőbe 35 percre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1316118652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok