Nagymamám régi receptes könyvében találtam egy alap parfé receptre, gondoltam megosztom veletek. Ha bár egy kicsit változtattam rajta. Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető.
Az alapanyagok, amik szükséges hozzá a következő:
- 290 g málna
- pár csepp citromlé
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tejszín (javaslom a 30 %-os állati tejszínt)
Díszítéshez pár málna szemet és citromfűt használtam.
Elkészítése: A tejszínt nagyon fontos, hogy előtte egy nappal hűtve legyen , állati tejszín esetén .
- A málnát turmixgéppel összepréseljük
- A tejszínt kemény habbá verjük, és csak fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot
- Tetszőleges formákba önjük és 1 éjszakára fagyasztóba helyezzük.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Én szilikon formákba öntöttem így könnyen kijött a formából.
Íme az eredmény .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.