Hozzávalók a tésztához
- 200 g liszt
- 30 g porcukor
- 12 g sütőpor
- 100 g vaj
- 1 ek. tejföl
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 80 g kristálycukor
- 100 g darált dió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 g vaníliás pudingpor
- 250 g tej
- 100 g vaj
- 90 g porcukor
+ribizli lekvár
Elkészítése:
- A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját.
- A tésztát összegyúrjuk és 3 db részre osztjuk.
- Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük fel és hozzáadjuk a darált diót.
- A tojáshabot 3 egyelő részre osztjuk.
- A kinyújtott tészták tetejére egyenletesen elkenjük a habot és amelyik lap a teteje lesz azt megszórjuk durvára vágott dióval.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 13 perc alatt készre sütjük.
- A tejet a pudinggal felfőzzük.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
- A tésztalap tetejét lekenjük lekvárral és egyenletesen a fele krémet elkenjük rajta.
- A második réteget is így kenjük meg és a diós lapot helyezzük a tetejére.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Másnak szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3117774580
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.