Hozzávalók 3 rúd bejglihez:
- 450 g liszt
- 188 g vaj
- 2 db tojás
- 30 g kristálycukor
- 15 g élesztő
- 113 g tej
- 1 csipet só
- 1 ek. tejföl
Diós töltelék:
- 100 g darált dió
- fél citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 60 g porcukor
- 2 kk. kandírozott gyömbér
- 3 ek. tej
Mákos töltelék:
- 50 g porcukor
- 3 kk. meggylekvár
- 100 g darált mák
- 2 kk. kandírozott gyömbér
- 1 narancs reszelt héja
- fél citrom reszelt héja
- 30 g háztartási keksz
- 3 ek. tej
Nutellás-banános
- 100 g nutella
- 1 db banán
- 30 g darált mandula
Lekenéshez: 1db tojás
Elkészítése:
- A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
- Hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet, a tejfölt és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle.
- Három részre osztjuk a tésztát és a fóliába csomagjuk őket.
- A hűtőben 2 óráig pihentetjük a tésztákat.
- A dió és a mák töltelék hozzávalóit összekeverjük egy-egy tálban.
- A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán.
- A tésztát közepén megkenjük mákos töltelékkel és az oldalát és a szélét másfél ujjnyi csíkban nem kenjük meg a tésztát töltelékkel.
- A széleit behajtjuk a tésztának és alulról felfelé haladva feltekerjük.
- Óvatosan áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtással lefelé.
- Ugyanezzel a módszerrel készítjük el a diós töltelék esetén is.
- A nutellás bejgli esetén megkenjük nutellával, megszórjuk darált mandulával és karikára vágott banánt pakolunk rá. Így tekerjük fel a bejglit és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, a hajtással lefelé.
- A bejglik tetejét megszúrjuk villával és egész felvert tojással lekenjük a tészta tetejét.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 35 perc alatt készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9416792234
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.