Epres szuflé

Ez egy olyan szuflé, amihez még liszt sem kell.

Hozzávalók:

  • 120 g tojásfehérje
  • 30 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 220 g eper

Elkészítése:

  1. 4 db kerámiaformát kivajazunk, ezután a hűtőbe tesszük a formákat.
  2. Az epreket felvágjuk és botmixerrel segítségével pürésítjük.
  3. Tojásfehérjét két fajta cukorral habbá verjük, de ne legyen kemény a hab, csak 70 %-ig verjük fel.
  4. Utána laza mozdulatokkal belekeverjük az epret a tojásfehérjéhez.
  5. Utána eloszlatjuk a habot a kerámia formában.
  6. Egy kicsi kenőkés segítségével lesimítjuk a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütésen) 12 perc alatt készre sütjük.
  8. Vaníliás porcukorral megszórhatjuk a szuflé tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr515735142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (5) baker (3) baking (3) cake (1) christmas (1) cream (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (3) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (3) ilovebake (3) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktózmentes (1) laktozmentes (4) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (4) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (2) Címkefelhő