Málnás-levendulás parfé

Hozzávalók:

  • 688 g málna
  • 150 g piros ribizli
  • 158 g porcukor
  • 500 g habtejszín (35%-os állati tejszín)
  • 6 szál levendula (csak a levendula virágai ehető), de el is hagyható

 

Elkészítése:

  1. A tejszínt nagyon fontos, hogy előtte egy nappal hűtve legyen.
  2. A málnát és a ribizlit botmixerrel összepréseljük, leszűrjük egy szúnyogháló segítségével. Kezünk segítségével kipréseljük a gyümölcsöt. Csak a levét használjuk fel. (Azért van, szükség rá, mert miközben eszed a parfét ne ragadjon mag a fogad közzé).
  3. Hozzáadjuk a levendula virágait.
  4. A tejszínt 70%-ig habbá verjük, és csak fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.
  5. Laza mozdulatokkal egy mély tálban összekeverjük.
  6. Egy 19x29 cm tálba öntjük, és 2 óránként átdolgozzuk a Azért van szükség rá, mert a parfé fokozatosan hűl ki a tálba és kikristályosodik, a botmixerrel összetöröd a jégkristályokat. Egy éjszakára fagyasztóba helyezzük.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Úgy tálalod, ahogy szeretnéd. Én egy tányérdesszertet képzeltem el. Miközben tálaltam a homokos tengerpart járt az eszembe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8814947168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok