Torta della nonna
Torta della nonna

A „torta della nonna” azt jelenti, hogy a „nagymama tortája”. Olaszországban ezt az alul-felülropogós, közepén krémes torta nagyon népszerű.

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 100 g vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 4 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:

  • ½ l tej
  • 5 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 250 g ricotta
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 1 maréknyi fenyőmag

...

CRÊPES SUZETTE
CRÊPES SUZETTE

CRÊPES SUZETTE-hez két legenda is köthető, de csak most az egyiket mesélem el.

Suzanne Reichenberg híres színésznőnek készült a palacsinta, aki a Comédie Francaise-ben 1897-ben egy szolgálólány szerepét játszotta egy darabban nagy sikerrel. A szerepe szerint pedig palacsintát szolgált fel a jelenetben, amit a szomszédos étteremből hoztak minden este. A színésznő tiszteletére, illetve az előadás utáni színházból átlátogató vacsoravendégek örömére ...

Vanília fagyi
Vanília fagyi

Hozzávalók:

  • 250 g laktózmentes tej
  • 80 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db vanília rúd kikapart magjai

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban 50 g tejet a tojássárgájával összekeverjük.
  2. Egy másik tálban 200 g tejet és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília rúd kikapart magjait.
  3. Cukros keveréket felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.
  4. Egy edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni. Majd a fagyasztóban tesszük.
  5. ...
Mars brownie
Mars brownie

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 165 g vaj
  • 120 g liszt
  • 24 g kakaópor
  • ½ kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3x51 g mars csoki
  • pár szem fekete ribizli

 

Elkészítése:

  1. Mars csokit 1 órára a fagyasztóba teszem.
  2. Utána apró darabokra felvágjuk és ledaráljuk.
  3. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót egy tálban összekeverjük.
  4. A vajat a mikróban felolvasztjuk.
  5. A tojásokat, a vajat és kristálycukrot ...

Friss topikok