Kandírozott rózsa
Kandírozott rózsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg rózsa
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

  1. A rózsát alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük egy papírtörlő kendőn.
  2. Enyhén felverjük a tojásfehérjét (nem túl kemény habbá)
  3. Egy csipesz segítségével megfogjuk a szirmokat és vékonyan egy lapos fejű ecsettel lekentjük.
  4. Kristálycukorral megszórjuk a szirom mindkét oldalát
  5. Egy sütőpapíron hagyjuk megszáradni.

Száradási idő 24 ...

Barackos-túrós fagyi
Barackos-túrós fagyi

Hozzávalók:

  • 259 g tej
  • 80 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 200 g túró
  • 2 db őszibarack
  • 4 szál citromfű
  • 2 kiskanál citromlé

Elkészítése:

  1. Egy tálban 50g tejet a tojássárgájával összekeverjük.
  2. Egy másik tálban 200 g tejet felforraljuk és hozzáadjuk a tojásos keveréket. Végül a cukrot hozzáadjuk, és puding állagúra főzzük.
  3. Egy edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni.
  4. A barackot és citromfüvet egyenlő darabokra ...
Málnás-levendulás parfé
Málnás-levendulás parfé

Hozzávalók:

  • 688 g málna
  • 150 g piros ribizli
  • 158 g porcukor
  • 500 g habtejszín (35%-os állati tejszín)
  • 6 szál levendula (csak a levendula virágai ehető), de el is hagyható

 

Elkészítése:

  1. A tejszínt nagyon fontos, hogy előtte egy nappal hűtve legyen.
  2. A málnát és a ribizlit botmixerrel összepréseljük, leszűrjük egy szúnyogháló segítségével. Kezünk segítségével kipréseljük a gyümölcsöt. Csak a levét használjuk fel. ...
Málnás-feketeribizlis pohárkrém
Málnás-feketeribizlis pohárkrém

Hozzávalók:

  • 1db lapzselatin+ jéghideg víz
  • 112 g málna+10 g porcukor
  • 112 g mascarpone
  • 112g tejszín
  • pár csepp vanília paszta
  • 60 g porcukor
  • 145 g fekete ribizli
  • 80 g porcukor
  • 1 db lapzselatin+jéghideg víz

Poharak: 6x0.8 dl és 6 db szilikonos muffin forma+1 tepsi vagy tálca

Elkészítése:

  1. Először a poharakat előkészítjük. Muffin forma alá félbe vágott papírzsebit helyezzük. Ráhelyezzük a poharakat egy kicsit megdöntve és ...

Friss topikok