Banánkenyér
Banánkenyér

Hozzávalók:

  • 50 g barna cukor
  • 50 g kristálycukor
  • 125 g liszt
  • 125 g kókuszliszt
  • 125 g vaj
  • 4 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

A vajat, a cukrokat, banánt, a tojást habverő géppel összekeverjük. Utána hozzáadjuk a liszteket, a sütőport és fűszereket. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába öntjük, majd 180°C-os előmelegített sütőben 45 perc alatt készre ...

Almás-fahéjas csiga
Almás-fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 125 ml víz
  • 40 g méz
  • 5 g szárított élesztő
  • 260 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 45 g vaj
  • 1 db narancs reszelt héja

Almás Töltelékhez:

  • 2 db alma
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 g vaj

Fajhéjas részhez:

  • 35 g kristálycukor
  • 40 g barnacukor
  • 2 kiskanál fahéj

+ 40 g durvára tört dió

A tészta lekenéséhez:

  • 30 g vaj

Ricotta sajt a tetejére:

  • 80 g ricotta
  • 120 g porcukor
  • ...
Othello torta
Othello torta

Hozzávalók a babapiskótához:

  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Az alaphoz:

  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Az  Othello szőlőzseléhez:

  • 200 g Othello szőlő
  • 4 db lapzselatin

Krémhez:

  • 500 ml tej
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Piskóta készítése:

  1. A tojásokat ketté választjuk két tálban fehérjére és ...

Friss topikok