Ricotta répatorta
Ricotta répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 380 g ricotta
  • 1 csipet só
  • 3 db tojásfehérje
  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g reszelt répa

 

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral, robotgéppel habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját.  A tojásfehérjét egy kis kanál cukorral kemény habbá verjük. A vajas keverékhez adjuk a ricottát és a reszelt répát, ...

Almás madeleine
Almás madeleine

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 100 g margarin
  • 2 db tojás
  • 1 db alma
  • 1/2 kk. sütőpor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés           

 A cukrot keverjük ki habosra a tojásokkal. A liszthez keverjük hozzá a sütőport. A szobahőmérsékletű vajat adjuk hozzá a tojásos keverékhez és a többi hozzávalók. Az almát mossuk meg, pucoljuk meg, reszeljük le és adjuk hozzá a fahéjat. A tésztához ...

Madártej
Madártej

 

Hozzávalók:

  • 350 g tej
  • 150 g tejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 db tojássárgája
  • 75 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd

Elkészítése:

A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral. A tejet, a tejszínt, a vanília rúd kikapart magját és a vaníliás cukrot elkeverjük és feltesszük forrni. A tojásfehérjét a másik fél cukorral kemény habbá verjük. Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal ...

Vaníliás karika
Vaníliás karika

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 250 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vanília paszta

Elkészítése:

A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Egy fél órára (minimum) a hűtőbe tesszük a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a középét is. ...

Friss topikok