Karácsonyi macaron
Karácsonyi macaron

Többször próbálkoztam macaronnal, persze elsőre soha nem sikerült. Volt, hogy berepedt a macaron teteje sütés közben. A macaron egy türelemjáték, de megéri, hiszen az eredmény mindenkit kárpóktól a befeketedett munkáért.

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 g mandula
  • 100 g porcukor
  • 37,5 g tojásfehérje
  • 32,5 g víz
  • 100 g kristálycukor
  • 37,5 g tojásfehérje

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g habtejszín
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése:

  1. ...
Gesztenye szelet
Gesztenye szelet

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 20 g kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 200 g vaj
  • 500 g gesztenyemassza
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 170 g porcukor

               + kakaópor a tetejére

Elkészítése a piskótának:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
  2. A fehérjét 70 ...
Banánkenyér
Banánkenyér

Hozzávalók:

  • 50 g barna cukor
  • 50 g kristálycukor
  • 125 g liszt
  • 125 g kókuszliszt
  • 125 g vaj
  • 4 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

A vajat, a cukrokat, banánt, a tojást habverő géppel összekeverjük. Utána hozzáadjuk a liszteket, a sütőport és fűszereket. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába öntjük, majd 180°C-os előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

...