Hozzávalók:
- 2 db alma
- 68 g kristálycukor
- 24 g vaj
- 2 kk. fahéj
- 16 g citrom leve
Hozzávalók a tésztához:
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 2 kk. vanília aroma
- 1 kk. sütőpor
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 1 kk. fahéj
Elkészítése:
- Az almát először apró darabora vágjuk fel.
- Vajat a serpenyőbe dobjuk, utána a kristálycukrot és az apró kockákra vágott almát.
- Hozzáadjuk a fahéjat és a citrom levét.
- Hagyjuk kb. 15 percig, amíg félkemény nem lesz az alma
- A tojásokat, a kristálycukorral és a vanília aromával habosra keverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a sót, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az alma tölteléket.
- 23x23 cm formába tesszük és kenőkéssel elsimítjuk.
- Előmelegített 175°C-os sütőben 26 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr716448466
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.