Magyar zászlós keksz
Magyar zászlós keksz

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 85 g porcukor
  • 15 vaníliás cukor
  • 1db tojássárgája
  • 1 csipet só

Először egy tálban a száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tésztát összegyúrjuk. A masszát 3 egyelő részre osztjuk. Az egyik tésztába piros ételszínezéket teszünk, míg a másikba zöld ételfestéket teszünk. Legalább 30 percre a tésztákat hűtőbe tesszük. Lisztezett ...

Kandírozott citromhéj
Kandírozott citromhéj

Hozzávalók:

  • 40 g citromhéj
  • 93 g kristálycukor
  • 186 g víz

A citromot alaposan megmossuk és levágjuk a héját. A citrom héjának a belső, fehér részét is le kell vágni. Egy teljes éjszakáig áztassuk vízben őket. A beáztatott vizet másnap forraljuk fel és tegyük bele a citromhéjakat. Forraljuk 5-6 percig, utána áztassuk hideg vízbe. A vizet és a cukrot egy edénybe öntjük, cukorszirupot készítünk belőle. A cukorszirupba tesszük a citromhéjakat és ...

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (4) baker (3) baking (2) cake (1) christmas (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (2) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (2) ilovebake (2) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktozmentes (3) laktózmentes (1) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (3) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (1) Címkefelhő