Ricotta répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 380 g ricotta
  • 1 csipet só
  • 3 db tojásfehérje
  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g reszelt répa

 

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral, robotgéppel habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját.  A tojásfehérjét egy kis kanál cukorral kemény habbá verjük. A vajas keverékhez adjuk a ricottát és a reszelt répát, simára keverjük. A tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a ricottás masszához. A lisztes keveréket hozzáadjuk a ricottás keverékéhez. A masszát egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr615266570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (4) baker (3) baking (2) cake (1) christmas (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (2) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (2) ilovebake (2) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktozmentes (3) laktózmentes (1) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (3) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (1) Címkefelhő