Madártej

 

Hozzávalók:

  • 350 g tej
  • 150 g tejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 db tojássárgája
  • 75 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd

Elkészítése:

A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral. A tejet, a tejszínt, a vanília rúd kikapart magját és a vaníliás cukrot elkeverjük és feltesszük forrni. A tojásfehérjét a másik fél cukorral kemény habbá verjük. Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tába kiszedjük. Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük. A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztató is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1415220580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (4) baker (3) baking (2) cake (1) christmas (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (2) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (2) ilovebake (2) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktozmentes (3) laktózmentes (1) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (3) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (1) Címkefelhő