Ribizlis clafoutis

Hozzávalók:

  • 50 g török mogyoró
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 100 g tej
  • 100 g tejszín
  • 1 csipet só
  • 150 g kristálycukor
  • 350 g ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180°C-ra (alsó-felső sütés). A mogyorót ledarálom és hozzákeverem a lisztet. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverem.  Addig keverjük a tojásos masszát, amíg fehéredni nem kezd. Hozzáadom a lisztes keveréket, a tejszínt, a tejet és a ribizlit. Egy 21 cm-es piteformába öntjük a masszát és 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.    

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr10015019338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (4) baker (3) baking (2) cake (1) christmas (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (2) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (2) ilovebake (2) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktozmentes (3) laktózmentes (1) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (3) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (1) Címkefelhő