Kinder Maxi-King Torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 308 g kristálycukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 257 g vaj
  • 181 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 87 g darált török mogyoró

Karamellhez:

  • 134 g kristálycukor
  • 50 g habtejszín
  • 26 g vaj

Tejszínkrémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 100 g porcukor

Díszítéshez:

  • 2 db kinder maxi-king
  • darált földi mogyoró
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. 2 db 18-cm-es kapcsos tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, kilisztezzük és kivajazzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és darált török mogyorót. A vajat és fehér csokit egy tálba tesszük és mikróban pár percig felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a felolvadt vajas keveréket. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tortaformába öntjük a masszát és sütőben 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tortát.

Karamell készítése:

A kristálycukrot egyenletesen egy közepes serpenyőbe és kis lángon kezdd el melegíteni. A cukor olvadni kezd, majd karamellizálódni – kezdd óvatosan mozgatni az edényt, hogy egyenletesen barnuljon a cukor. Természetesen most is nagy kísértést érezhetsz arra, hogy belekavarj, de ne tedd! Csak rázogasd, mozgasd tovább az edényt. Amint elérte a sötét borostyán színt akkor add hozzá a forró tejszínt, végül a vajat.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót

A karamell, ha kihűlt habzsákba tesszük.

A piskóták kihűltek kivágjuk a tortakarikából és a kész piskótákat félbe vágjuk.

A karamellt habzsákba töltjük.

A torta első rétegét megkenjük tejszínnel és a karamellt rácsurgatjuk, megszórjuk darált mogyoróval. (Nézd meg a videót!) Minden réteget így rétegezzünk.

A maradék tejszínnel kentjük le a torta oldalát és tetejét egyenletesen.

Tegyük a hűtőbe min. 1 órára.

Olvasszuk hozzá étcsokoládét és csurgassuk a torta oldalán. Ha maradt karamell, akkor azt csurgassuk le az oldalán. A díszítéséhez vágjuk félbe a kinder maxi-kinget és tegyük a torta tetejére. Megszórjuk egy kis darált mogyoróval.

Díszítése mindenki tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6915013282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék

ajandek (2) bake (4) baker (3) baking (2) cake (1) christmas (1) csoki (1) csokis (2) cukrasz (2) day (2) delutan (2) dio (1) dog (1) edes (3) holiday (1) home (1) homemade (4) ilikeinmyjob (2) ilovebake (2) instagram (2) kalács (1) karacsony (1) laktozmentes (3) laktózmentes (1) latozmentes (1) lazadelutan (2) linzer (1) málna (1) otthon (3) parfé (1) piros ribizli (1) sari (2) sutemeny (4) sutisari (3) sweet (2) sweethome (3) szulinapitorta (1) tejszin (2) tejszín (1) torta (1) walnut (1) work (3) youtube (1) Címkefelhő